A Review Of συνδρομο ευερεθιστου εντερου θεραπεια

Έξυπνη εφαρμογή για μέτρηση θερμίδων από το κινητό αναπτύσσουν τρία ελληνικά πανεπιστήμια

Εφημερίες Φαρμακεία

Σ’ αυτή την περίπτωση, ο υποθυρεοειδισμός δεν προκαλεί εμφανή κλινικά συμπτώματα και ονομάζεται υποκλινικός υποθυρεοειδισμός. Αντίθετα, στον κλινικό υποθυρεοειδισμό οι θυρεοειδικές ορμόνες έχουν επηρεαστεί (χαμηλές τιμές θυροξίνης και της τριιωδοθυρονίνης).

Νέο φάρμακο για «δύσκολες» περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας

πηγαινε σε γιατρο,μη το αμελησεις,μικρο παιδι εισαι,θαχεις προβλημα με την αναπτυξη σου! Διαβάστε περισσότερα... Η Φυσική Κατάσταση μέσα στο χρόνο

Η συχνότητα των μετρήσεων προσαρμόζεται στον καθένα ατομικά. Ένας διαβητικός που λαμβάνει ινσουλίνη θα χρειαστεί συχνότερες μετρήσεις από κάποιον που λαμβάνει θεραπεία με δισκία. 

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις του τελευταίου αιώνα οδήγησαν σε αυξημένη εξειδίκευση και «ιατρικοποίηση» οπότε ιατρικοί όροι όπως οι παραπάνω περιήλθαν σε αχρηστία και αντικαταστάθηκαν από διαγνώσεις προσανατολισμένες προς τα όργανα. Όμως οι ασθένειες (όπως και τα τριαντάφυλλα για να θυμηθούμε και τον Σαίξπηρ) παραμένουν ίδιες ακόμη και αν τις αποκαλούμε με διαφορετικό όνομα.

Η νέα τεχνική, η οποία δοκιμάσθηκε με επιτυχία σε πειραματόζωα (ποντίκια), ουσιαστικά «πυροδοτεί» έναν εμφύλιο πόλεμο στο ανοσοποιητικό σύστημα –αλλά με καλό σκοπό. Η μέθοδος αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση των αυτοάνοσων παθήσεων με τρόπο που να μην καταστρέφει αδιακρίτως τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά μόνο όσα δεν επιτελούν πλέον τον αμυντικό ρόλο τους. Κάτι τέτοιο έως τώρα δεν ήταν εφικτό.

Η διάγνωση του υποθυρεοειδισμού είναι εύκολη. Συνήθως αρκούν ο προσδιορισμός των θυρεοειδικών ορμονών και της θυρεοτρόπου ορμόνης.

Στις περιπτώσεις που φταίει ο ίδιος ο θυρεοειδής τότε ο υποθυρεοειδισμός λέγεται πρωτογενής ενώ στις περιπτώσεις που φταίει η here υπόφυση ή ο υποθάλαμος (δεν στέλνουν μήνυμα) λέγεται δευτερογενής.

Η καλή ενυδάτωση του σώματος σχετίζεται με λιγότερα περιττά κιλά

  Χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη υπεργλυκαιμία, μεταβολική οξέωση και παρουσία κετονικών σωματίων στο αίμα. 

Γι’αυτό και δικαιολογούμαστε που θεωρούμε το ΣΕΕ ως διάγνωση εξ αποκλεισμού. Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι τα άτομα με ΣΕΕ έχουν την τάση να εμφανίζουν και σειρά άλλων συμπτωμάτων που δεν φαίνεται να προέρχονται από το έντερο. Ο πονοκέφαλος, ο πόνος στην πλάτη, το λαχάνιασμα, ο πόνος στο στήθος, η λιποθυμική τάση, η κούραση, η συχνοουρία, η ναυτία, η δυσπεψία, η φαγούρα, ο μυϊκός πόνος, όλα αυτά είναι συμπτώματα κοινά στους πάσχοντες από ΣΕΕ. Όντως το εύρος των συμπτωμάτων, το είδος τους και οι αιτιολογικές τους συσχετίσεις είναι τέτοιας ποικιλίας, που το ΣΕΕ θα μπορούσε ενδεχομένως να θεωρηθεί σαν ασθένεια του κάθε μεμονωμένου ατόμου, με το δικό του ιδιοσυγκρασιακό αποτύπωμα.

Ωστόσο μπορούν να συνδυαστούν με το υπερηχογράφημα και το σπινθηρογράφημα του θυρεοειδούς αδένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *